Lillestrøm kommune innførte onsdag 3. mars strenge koronatiltak på grunn av høy smitte i kommunen.

Pasienter som har bestilt seg time for en problemstilling som kan utsettes i noen uker, oppfordres til å flytte timen sin.

Ingen pasienter kan komme inn på legesenteret uten om avtale om å hente dokument/prøveutstyr, timeavtale hos lege eller timeavtale på laboratoriet. Alt annet skal foregå via telefon og ikke oppmøte.

Du må avlyse dine avtaler her på legesenteret hvis du har tegn til luftveisinfeksjon, f.eks med feber, hoste, tungpust, tett eller rennende nese eller vond hals. Da må du ringe til oss. Dette gjelder også for barn.

Du skal heller ikke møte på legesenteret hvis du har vært i utlandet siste 10 dager eller sitter i karantene på grunn av nærkontakt med en smittet.

Der det er nødvendig med fysisk undersøkelse vil vi fortsatt ha vanlige oppmøtetimer. Dette vil prioriteres strengt. Oppmøtetimer gjelder for eksempel for svangerskapskontroller. For å redusere smitterisikoen anbefaler vi at konsultasjoner holdes under 15 minutter. Vi anbefaler også at alle våre pasienter bruker munnbind ved besøk på legesenteret.

Vi vil i tillegg kun ta nødvendige prøver på laboratoriet, og ber pasienter vente med alt av injeksjoner og blodprøver som ikke er helt nødvendig. Det kan ikke utføres 24-timers blodtrykkmåling eller spirometri (pusteprøver) i denne perioden. Når det gjelder øreskylling må man i forkant ha forsøkt apotekets midler, og behovet må vurders av lege.

Hvis legen ringer deg, kan det være fra skjult nummer.